Вінницькі рятувальники та поліцейські спільно боротимуться проти паліїв (відео)

Відео Новини Вінниці

Сьогодні, 16 серпня,  у Головному управлінні Державної служби України з надзвичайних ситуацій відбувся «круглий стіл» під головуванням  заступника начальника Головного управління із запобігання надзвичайних ситуацій, полковником служби цивільного захисту Олегом Сторожуком. Також у заході взяв участь представник Головного управління Національної поліції – т.в.о. заступника начальника управління превентивної діяльності Віталій Швед.

Під час зустрічі обговорювалися питання запобігання виникнення пожеж в екосистемах. Відомства вирішили об’єднати зусилля аби вплинути на паліїв, що спричиняють пожежі.

Адже наразі на території області оголошено найвищий рівень пожежної небезпеки – 5-й, а за таких умов постає велика загроза виникнення пожеж на відкритих територіях та у природних екосистемах. Всі вони найчастіше виникають у результаті людської легковажності, особливо у літній період.

Рятувальники застерігають громадян не випалювати стерню на полях, суху траву та сміття на присадибних ділянках, не розводити багаття поряд із господарчими будівлями, не розкидати недопалки та сірники на трав’яну підстилку.

Підсумовуючи нараду представник поліції підтримав ідею рятувальників області, щодо спільних дій в сфері запобігання пожеж у побуті та загибелі  людей на них.

За інформацією: ГУ ДСНС України у Вінницькій області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *