Як просувається ремонт вулиці Замостянської у Вінниці: «оксамитовий шлях» та нова бульварна зона

Новини Вінниці

Про це сьогодні, 16 серпня, прозвітував на своїй сторінці у Фейсбук мер міста Сергій Моргунов:

Зміни, які відбуваються на вулиці Замостянській, можна не лише побачити, але й почути. Тепер трамваї стали «тихішими», бо їдуть по «оксамитовому шляху». Колії за таким принципом у ході 1 черги комплексної реконструкції уже проклали по одній стороні – від вулиці Коцюбинського до Стеценка. Тож гуркіт не так дошкулятиме жителям прилеглих будинків.

Тепер будівельники облаштовуватимуть підвищені платформи для посадки пасажирів – вони будуть в рівень першої сходинки, що зручно для маломобільних груп, особливо, коли ми говоримо про низькопольний транспорт. Також будуть ремонтувати тротуари, асфальтувати проїжджу частину, встановлювати опори освітлення та контактних мереж. А паралельно займуться і бульварною зоною та оновленням трамвайних колій з іншого боку вулиці.

За останні 60 років вулиця Замостянська не зазнавала такої масштабної комплексної реконструкції. Тому важливо зробити усе якісно – на десятиліття вперед.

Нагадаємо, перший  «оксамитовий шлях» у Вінниці  на  вул.Соборній  було прокладено, коли у 2002 році мером Вінниці було обрано Олександра Домбровського. Тоді на Соборній  було реалізовано проект модернізації покриття,  реконструкцію аварійного Центрального мосту та трамвайних колій.  Роботи здійснювалися за новими технологіями, прокладалися чеські плити.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *