Кавуни мають ряд переваг для здоров’я: попереджують високий тиск, рак, діабет, серцеві хвороби, інфаркт, ниркові розлади…
Властивості кавуна залежать від його сорту та зрілості, пише Organic facts.
Бета-каротин та лікопен зазвичай доступні у великій кількості, коли кавун уже зрілий.
Не бійтесь їсти кавунову шкірку: у ній є кілька поживних речовин.
У кавунах є багато вітаміну С, кальцію, магнію, харчових волокон, білка і калію.
У них також є вітамін А, В6, тіамін, широкий асортимент каротиноїдів і фітонутриєнтів.
Кавуни містять багато калію, він помагає ниркам виводити токсичні речовини.
А також зменшують концентрацію сечової кислоти в крові, тим самим зменшуючи шанси пошкодження нирок.
Кавуни також викликають сечовипускання, яке допомагає очищувати нирки.
Антиоксиданти в цих смаколиках знижують ознаки передчасного старіння, наприклад, зморшок та вікових плям на шкірі.
Кавуни ефективні у зниженні температури тіла і артеріального тиску.
У тропічних регіонах багато людей їдять цю ягоду щодня в обід впродовж літа, щоб захиститись від теплового удару.
Велика кількість води у кавунах стимулює вивільнення додаткової рідини у формі поту, що охолоджує тіло.
Кількість калію та магнію у кавунах дуже корисна для зниження кров’яного тиску, стимулюючи кровообіг та знижуючи навантаження на серцево-судинну систему.
Каротиноїди запобігають затвердженню стінок і вен артерій, тим самим допомагаючи знизити артеріальний тиск і шанси на згортання крові, інсульти, інфаркти та атеросклероз.
У кавунах багато лікопену – пігменту з групи каротиноїдів і могутнього антиоксиданту.
Доведено, що для людей з високим показником лікопену в крові ризик захворювань на деякі види раку та серцево-судинні захворюванння знижується.
Лікопен знижує ризики раку простати, грудей, легень, кишки та ендометрію.
У людей з діабетом – особливий режим харчування, тому буває відчуття неповної ситості. Допомогти у цьому може кавун.
Солодкий на смак і низькокалорійний.
Вітаміни та мінерали в кавуні на кшталт калію та магнію певним чином діють як інсулін, допомагаючи знизити рівень цукру в крові.
Лікопен в кавунах покращує функціонування серця.
Бета-каротин, антиоксидант з антивіковими властивостями, зберігає ваше серце молодим і попереджує вікові проблеми з серцем.
А також знижує рівень холестерину та береже здоров’я серця від багатьох небезпечних станів.
Не хвилюйтесь за здоров’я очей та макулодистрофію, якщо їсте багато кавунів.
Макулодистрофія – це найчастіша причина втрати гостроти зору у людей старше 60 років.
Завдяки бета-каротину, вітаміну С, лютеїну і зеаксантину ваші очі добре захищені.
Аргінін у кавунах важливий у лікуванні еректильної дисфункції, стимулює лібідо та знижує фригідність.