Вінничанам варто знати про корисні властивості кавунів

Новини Вінниці

Кавуни мають ряд переваг для здоров’я: попереджують високий тиск, рак, діабет, серцеві хвороби, інфаркт, ниркові розлади…

Властивості кавуна залежать від його сорту та зрілості, пише Organic facts.

Бета-каротин та лікопен зазвичай доступні у великій кількості, коли кавун уже зрілий.

Не бійтесь їсти кавунову шкірку: у ній є кілька поживних речовин.

У кавунах є багато вітаміну С, кальцію, магнію, харчових волокон, білка і калію.

У них також є вітамін А, В6, тіамін, широкий асортимент каротиноїдів і фітонутриєнтів.

Кавуни містять багато калію, він помагає ниркам виводити токсичні речовини.

А також зменшують концентрацію сечової кислоти в крові, тим самим зменшуючи шанси пошкодження нирок.

Кавуни також викликають сечовипускання, яке допомагає очищувати нирки.

Антиоксиданти в цих смаколиках знижують ознаки передчасного старіння, наприклад, зморшок та вікових плям на шкірі.

Кавуни ефективні у зниженні температури тіла і артеріального тиску.

У тропічних регіонах багато людей їдять цю ягоду щодня в обід впродовж літа, щоб захиститись від теплового удару.

Велика кількість води у кавунах стимулює вивільнення додаткової рідини у формі поту, що охолоджує тіло.

Кількість калію та магнію у кавунах дуже корисна для зниження кров’яного тиску, стимулюючи кровообіг та знижуючи навантаження на серцево-судинну систему.

Каротиноїди запобігають затвердженню стінок і вен артерій, тим самим допомагаючи знизити артеріальний тиск і шанси на згортання крові, інсульти, інфаркти та атеросклероз.

У кавунах багато лікопену – пігменту з групи каротиноїдів і могутнього антиоксиданту.

Доведено, що для людей з високим показником лікопену в крові ризик захворювань на деякі види раку та серцево-судинні захворюванння знижується.

Лікопен знижує ризики раку простати, грудей, легень, кишки та ендометрію.

У людей з діабетом – особливий режим харчування, тому буває відчуття неповної ситості. Допомогти у цьому може кавун.

Солодкий на смак і низькокалорійний.

Вітаміни та мінерали в кавуні на кшталт калію та магнію певним чином діють як інсулін, допомагаючи знизити рівень цукру в крові.

Лікопен в кавунах покращує функціонування серця. 

Бета-каротин, антиоксидант з антивіковими властивостями, зберігає ваше серце молодим і попереджує вікові проблеми з серцем.

А також знижує рівень холестерину та береже здоров’я серця від багатьох небезпечних станів.

Не хвилюйтесь за здоров’я очей та макулодистрофію, якщо їсте багато кавунів.

Макулодистрофія – це найчастіша причина втрати гостроти зору у людей старше 60 років.

Завдяки бета-каротину, вітаміну С, лютеїну і зеаксантину ваші очі добре захищені.

Аргінін у кавунах важливий у лікуванні еректильної дисфункції, стимулює лібідо та знижує фригідність.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *