У понеділок, 8 січня, спеціалістам Каховського районного управління головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області поступила інформація з прийомного покою Каховської ЦРЛ про випадок групового харчового отруєння (ймовірно отруєння грибами).
Напередодні ввечері до лікарні звернулися за медичною допомогою п’ятеро осіб з симптомами гострого харчового отруєння.
Усі потерпілі пов’язують свій стан із вживанням грибів. При з’ясуванні обставин встановлено, що застілля відбувалося в м. Каховка за участю 7 осіб. При цьому вживали два види грибних консервів.
Скоріш за все, причиною групового отруєння стали консервовані гриби домашнього виробництва. Одна консервна банка (0,5 л) придбана на стихійному ринку біля профспілкового санаторію у Хмільнику на Вінниччині, де в 20-х числах грудня лікувалась одна з потерпілих.
Друга банка консервованих грибів «ГРИБИ мариновані шампіньйони» промислового виробництва придбана іншим потерпілим напередодні застілля в одному із сурермаркетів м. Каховка. Вже встановлено виробника продукції.
За адресою, де відбувалось застілля вилучено залишки двох видів маринованих грибів (з салатників) та порожню банку з-під грибів промислового виробництва ТОВ «Сучасні торгівельні технології» для подальшого використання в ході розслідування групового випадку отруєння грибами.
Усі потерпілі перебувають в стаціонарі. Стан двох потерпілих, госпіталізованих до реанімаційного відділення, оцінюють як середньої тяжкості. Стан трьох постраждалих, що поступили в терапевтичне відділення після надання медичної допомоги та проведення адекватної терапії задовільний.
Інші двоє учасників застілля почуваються добре, симптоми харчового отруєння відсутні. Для них проведена роз’яснювальна робота.
За інформацією: ГУ Держпродспоживслужби у Херсонській області