Вінниччина збільшила експорт продовольства та скоротила його імпорт

Новини Вінниці

За даними Головного управління статистики у Вінницькій області за  січень-жовтень 2017 року експорт окремих видів продукції харчової і переробної промисловості  області становить 464,7  млн доларів США, що на 40,9%  більше ніж за відповідний період  2016 року.

Збільшено експорт яловичини на 38,7%, молока і молочних продуктів – на 18,5%,  масла вершкового та інших молочних жирів – на 70,1%, сирів – на 9,4%, круп зернових на 64%,  олії соняшникової – на 41,1%,  цукру – на 49,9%, хліба та кондитерських виробів – в 9 разів, горілки – на 16,9%.

В порівнянні до січня-жовтня 2016 року почали експортуватись: м’ясо дрібної рогатої худоби (козлятина та баранина), ковбаси та вироби і консерви м’ясні. 

За цей же період імпортовано продукції на 3,7 млн доларів США, що на 12%  менше  показника  відповідного періоду 2016 року.

Збільшено імпорт м’яса свинини в 3,7 р. (імпортується в незначних обсягах) та м’яса і субпродуктів домашньої птиці на 39%.

Зменшено імпорт м’яса великої рогатої худоби на 28,6%, риби свіжої, охолодженої чи замороженої на 3,3%, молока і молочних продуктів – в   2,9 р., кондитерських виробів з цукру на 1,1%.

В порівнянні до січня-жовтня 2016 року почали імпортуватись: хліб і кондитерські вироби та вина натуральні виноградні, в той же час припинили імпортувати м’ясо дрібної рогатої худоби (козлятина та баранина), масло вершкове та інші молочні жири.

За інформацією: Вінницька ОДА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *