День народження Козятина вперше відзначать у сусідньому селі – разом з Івана Купала

Новини Вінниці

У рамках відзначення 143-го Дня народження Козятина в селі Журбинці відбудеться святкова програма «Купала об’єднує громади», яка поєднає історію та сучасність.

Вперше річницю заснування міста і відзначення найколоритнішого та найцікавішого свята, яким закінчується літній сонячний цикл календарних дохристиянських свят – Івана Купала святкуватимуть в такому форматі 8 липня.

Мотиви Івана Купала перегукуватимуться з сучасною хореографією та авіашоу.  Починаючи з 13.00 на мальовничому березі місцевого ставу розгорнеться багатожанрове містечко. Охочі зможуть спробувати свої сили у різноманітних конкурсах та вікторинах, продемонструвати силу та вправність у спортивних змаганнях, скуштувати куліш, поласувати смаколиками.

Не нудьгуватиме і малеча, адже для дітвори підготовлена цікава розважальна програма.

Святкові заходи, які проводитимуться за сприяння міського голови Олександра Пузира та Журбинецького сільського голови  Володимира Козаченка, нададуть можливість жителям як Козятина так і Журбинець не просто бути споглядачами, а стати учасниками обрядового дійства.

Для козятинчан міська влада організовує транспортне забезпечення до місця проведення заходу. Городяни матимуть можливість доїзду до Журбинець: в 12.30, 13.30 та 14.30 з центральної площі міста відправлятимуться автобуси до зазначеного населеного пункту. Назад транспорт курсуватиме в 19.00, 21.00 та 22.00.

Початок урочистостей о 15.00 год.

За інформацією: Козятинська міська рада

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *