Єгипет передав Саудівської Аравії два острови в Червоному морі

Новини Світу

Президент Єгипту Абдель Фаттах аль-Сісі в суботу, незважаючи на широку громадську критику, ратифікував угоду, згідно якої два нежилих острови в Червоному морі переходять до Саудівської Аравії.

Угода про двох островах Червоного моря було політично чутливою для президента Абдель Фаттах аль-Сісі. Він розраховує на Саудівську Аравію як на ключового союзника. В минулому році повідомлення про можливу передачу островів викликало в Єгипті вуличні протести.

Парламент Єгипту минулого тижня підтримав угоду, яка транслює контроль над островами Тиран і Санафір Саудівської Аравії.

"Президент Абдель Фаттах аль-Сісі ратифікував угоду про демаркацію морського кордону між Арабською Республікою Єгипет та Королівством Саудівська Аравія", – йдеться в заяві кабінету міністрів.

Уряд А.Сісі оголосило про укладення морського угоди з Саудівською Аравією, союзником, який надав Єгипту мільйони доларів допомоги в минулому році. Єгипетський і Саудівський уряди заявили, що острови є саудівськими, але підпадають під захист Єгипту.

Нагадаємо, саудівська Аравія допомагає Абделю Фаттах аль-Сісі з тих пір, як в 2013 році він скинув президента Мохамеда Мурсі, який належав до угруповання "Брати-мусульмани", а правові спори з приводу угоди в Червоному морі стали джерелом напруженості між двома країнами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *