Сьогодні розпочався Петрівський піст. Його ще називають Апостольським. Це один із чотирьох багатоденних православних постів. Його початок залежить від дати святкування Великодня. 2017 року він припадає з 12 червня по 11 липня.
Під час Петрівського посту при приготуванні їжі можна запікати, тушкувати, відварювати або просто вживати у сирому вигляді.
Не можна вживати страви, де є м'ясо, молоко або олія.
Понеділок, середа і п'ятниця (12 червня, 14 червня, 16 червня, 19 червня, 21 червня, 23 червня, 26 червня, 28 червня, 30 червня, 3 липня, 5 липня, 7 липня, 10 липня).
У раціон не можна додавати варену їжу і без додавання олії.
Їсти можна один раз в день після 15 години.
При сухоїдінні дозволяється вживати хліб, сіль, свіжі фрукти та овочі, сухофрукти, горіхи і мед.
Щоб не нашкодити здоров'ю, рекомендується пити побільше води.
Вівторок, четвер (13 червня, 15 червня, 20 червня, 22 червня, 27 червня, 29 червня, 4 липня, 6 липня, 11 липня).
Дозволяється вживати варені страви, але без олії, двічі у день.
Субота і неділя (17 червня, 18 червня, 24 червня, 25 червня, 1 липня, 2 липня, 8 липня, 9 липня).
Їжу можна вживати у гарячому вигляді з олією. Також можна приготувати рибу. Їсти можна двічі в день.