На Вінниччині перевірять «на сурогатний алкоголь» ресторани та кафе

Новини Вінниці

Сьогодні, 24 жовтня,  у Вінниці  обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуації розглядала питання щодо попередження розповсюдження інфекційних захворювань  та запобігання реалізації  сурогатної горілки.

Перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Гижко зазначив,  що, враховуючи останні події з розповсюдженням африканської чуми в сусідній з нами Хмельницькій області та отруєння людей з летальними наслідками сурогатною горілкою, ці проблеми є нагальними.

– Завдання нашої комісії – приймати жорсткі рішення, що дасть можливість здійснити низку заходів, в тому числі відповідні перевірки закладів торгівлі та побуту, для попередження розповсюдження інфекційних захворювань, а закладів харчування  – для недопущення продажу сурогатної горілки,  – наголосив Андрій Гижко.

За його словами, завдяки злагодженим діям всіх структур задіяних в ТЕП ТНС вдалося попередити проникнення африканської чуми на територію області, адже одразу були здійсненні певні карантинні заходи, в т.ч. -дезинфікація автотранспорту на дорогах між Вінницькою та Хмельницькою областю. Андрій Гижко наголосив, що заражена свинина не є небезпечною для людини, але є небезпечною для самих тварин.  

Начальник головного управління Держсанепідслужби у Вінницькій області Олександр Сорочан повідомив, що з початку цього року в області зареєстровано 6 випадків гострих інфекційних захворювань  –  постраждали 67 громадян. Більшість спалахів – побутові. Пан Сорочан розповів, що обласна та районні комісії мають в цьому кварталі обов’язково здійснити перевірку ресторанів і кафе, які організовують масові заходи.  На його думку, особливо необхідно забезпечити перевірку закладів харчування, які працюють не постійно, а лише під замовлення.

За інформацією: Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *