За даними Держстату, за 2015 рік один українець в середньому з'їв 1,049 тис. кг продуктів харчування, що на 5,6% менше показника 2014 року (тоді річне споживання становило 1,112 тис. кг).
Статистичні показники засвідчили скорочення споживання всіх основних груп продуктів.
Зокрема, споживання риби скоротилося аж на 22,5%: з 11,1 кг у 2014 році до 8,6 кг у 2015 році.
Крім того, майже на 10% знизилося споживання яєць (280 штук на рік на людину проти 310 у 2014 році).
М'яса і м'ясних продуктів в 2015 році один українець з'їдав в середньому по 50,9 кг, що на 5,9% менше, ніж в 2014-му.
Споживання овочів також знизилося – на 1,47%, до 160 кг (без урахування картоплі). А фруктів і ягід – на 2,7%, до 50,9 кг.