18 липня американці відзначають неофіційне свято — День хот-доґа.
18 липня 1957 року було офіційно призначена дата святкування Торговою Палатою США.
Американський хот-доґ походить з Німеччини. Доведено, що перший хот-доґ було виготовлено у 1487 році (за п’ять років до відкриття Колумбом Америки). На початку XIX сторіччя німецькі мігранти завезли технологію виготовлення сосисок до США.
Походження назви “хот-доґ” невідоме. За однією з версій у рекламі перших хот-доґів у США використовувався силует собаки породи такса, що і вплинуло на назву продукту.
Є більш ніж 2 версії від чого пішла назва “хот-дог”:
1) Слово “хот-дог” пішло від одного американського редактора газети, який у своїй карикатурі показав собаку між двома шматками булки.
2) Коли його витягали з печі або іншого місця де готували, в пальці було гаряче і говорили: “Hot Dog” (горяче собака!) — щось в ролі лайки.
3) Один франкфуртський м’ясник виготовляв ковбаски під назвою “ковбаска Dachshund” — де dachshund у перекладі з німецької означає “такса”. Німецький емігрант пивіз у США рецепт даної ковбаски. У 1871 році почав продавати свою ковбаску обгорнуту шматками хліба. Йому вдалося продати за рік понад 3 684 “ковбаски dachshund”. Страва швидко набирала популярність. У 1901 році ілюстратор Дарган помітив, що один продавець сосисок замість звичайних шматків хліба почав використовувати розрізану булку та класти між них ковбаску. Дарган вирішив зробити ілюстрацію даної страви, проте не був впевнений у правильності написання слова “Dachshund” та назвав продукт більш зрозумілою англійською — “хот-дог”.
4) Охрестили хот-догами цю їжу тому, що багато торговців подорожували разом зі своїми таксами, які були схожі на маленькі, товсті сардельки, а лотки з хот-догами прозвали собаковозами.