Археологи знайшли в Китаї пивоварню, якій більше 5 тис. років

Новини Світу

 Група археологів виявила під час розкопок в китайській провінції Шеньсі все необхідне для приготування пива: вік глиняних посудин зі слідами ячменю, хмелю, зерна і коренеплодів перевищує 5 тис. років.

Ця знахідка стала найдавнішим свідченням пивоваріння на території сучасної КНР.

Археологів особливо вразив ячмінь: раніше вважалося, що цей злак став використовуватися в харчових цілях в Китаї як мінімум на тисячу років пізніше.

Вчені досі не знають, в яких пропорціях змішувалися інгредієнти, в зв’язку з чим смак стародавнього напою залишається загадкою.

Згідно з припущенням археологів, пиво могло бути кисло-солодким.

Стародавні пивоварні того ж віку, що і підвал в Шеньсі, знаходили також в Єгипті та Ірані.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *