Нацполіція ініціює обстеження автомобільних доріг у державі

Новини України

Управління безпеки дорожнього руху Національної поліції Україн ініціює обстеження вулично-дорожньої мережі держави. Про це повідомили УНН у прес-службі Управління БДР Нацполіції.

"З метою визначення необхідних обсягів ремонтних робіт та заходів щодо ліквідації недоліків на вулично-дорожній мережі країни, Національною поліцією розпочато весняний комісійний огляд доріг загального користування, вулиць населених пунктів та залізничних переїздів", – зазначається у повідомленні.

У відомстві уточнили, що на сьогодні понад 21 тис. км доріг державного значення вражено ямковістю, що складає 46% від їх загальної протяжності.

В Управлінні Нацполіції поінформували, що для об’єктивного та неупередженого прийняття рішень до складу комісій, які будуть оцінювати стан доріг, крім правоохоронців, увійдуть представники дорожніх служб, Укрзалізниці, громадських організацій та засобів масової інформації.

"Під час огляду буде перевірено стан покриття проїзної частини, узбіч, придорожніх територій, тротуарів, автопавільйонів, дорожніх знаків, огороджень, зовнішнього освітлення, а також облаштування залізничних переїздів", – сказано у повідомленні.

Окрему увагу, за інформацією прес-служби, приділять облаштуванню аварійно-небезпечних ділянок та місць концентрації ДТП, відповідності встановлених знаків схемам організації дорожнього руху.

За результатами перевірок, підрозділами Національної поліції буде вжито відповідних заходів реагування та проінформовано про виявлені недоліки обласні державні адміністрації, міських голів обласних центрів та обласні служби доріг, резюмували у відомстві.

За результатами огляду будуть визначені обсяги першочергових робіт для ліквідації виявлених недоліків. Власникам вулично-дорожній мережі будуть надані відповідні вимоги, визначені чіткі строки їх виконання та забезпечено контроль за їх здійсненням.

Дороги України все частіше викликають справедливе обурення автовласників, адже наслідками подорожей вулично-дорожньою мережею нерідко стає ремонт авто. Лише у цьому році громадяни вже провели 21 акцію протесту шляхом обмеження руху на окремих ділянках автомобільних доріг з вимогами термінового вжиття заходів щодо поліпшення їх стану.

На сьогодні понад 21 тис. км доріг державного значення вражено ямковістю, що складає 46% від їх загальної протяжності.

Найгірша ситуація склалась у Волинській, де ямковістю вражено 55% доріг державного значення, Дніпропетровській (66%), Запорізькій (51%), Миколаївській (67%), Одеській (56%), Харківській (89%), Хмельницькій (65%), Чернігівській (58%) областях.

Така ситуація призводить до виникнення аварійних ситуацій та скоєння дорожньо-транспортних пригод, у тому числі тих, де супутніми чи безпосередніми причинами скоєння були незадовільні дорожні умови.

З початку року на автомобільних дорогах держави вже зареєстровано 71 дорожньо-транспортну пригоду за умов незадовільного стану доріг, у тому числі на дорогах державного значення – 50 таких ДТП.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *