Прем’єр Британії визнав участь у офшорі з “панамських документів”

Новини Світу

Прем'єр-міністр Великої Британії Девід Кемерон уперше публічно визнав свою участь у діяльності офшорної фірми Blairmore Investment, що належала його нині покійному батькові, і про яку стало відомо завдяки витоку даних з "панамських документів".

З його слів, разом зі своєю дружиною Самантою Шеффілд він володів п’ятьма тисячами акцій компанії.

Водночас Д.Кемерон зазначив, що продав цінні папери в січні 2010 року, тобто до того, як заступив на посаду очільника уряду країни.

Прем'єр Британії також заявив, що сплатив усі пов'язані з участю в бізнесі офшорної фірми податки, а також відкинув звинувачення в тому, що Blairmore Investment Trust було створено з метою ухиляння від сплати податків. У зв’язку з цим він назвав "несправедливим" висвітлення факту володіння цією фірмою у ЗМІ.

У "панамських документах" ідеться також про батька британського прем'єр-міністра Ієна Кемерона, який помер 2010 року.

Понад рік тому анонімне джерело зв'язалося з Süddeutsche Zeitung і передало газеті 2,6 терабайта внутрішніх документів панамської юридичної фірми Mossack Fonseca. Дослідивши документи спільно з представниками Міжнародного консорціуму журналістських розслідувань (ICIJ), журналісти видання дійшли висновку, що свої гроші в офшорних компаніях заховала низка політиків, спортсменів та відомих людей з усього світу, серед яких і український президент Петро Порошенко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *