Початок повноцінної роботи Державної служби з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів (Держпродспоживслужба), яку було створено Кабінетом міністрів у вересні 2014 року, заплановано на 10 лютого 2016 року, повідомив міністр аграрної політики і продовольства Олексій Павленко під час зустрічі з журналістами.
«Ми розраховуємо 10 лютого зробити запуск. Можу попередньо анонсувати», – сказав Павленко.
Він повідомив, що 10 лютого планується запуск центрального апарату і регіональних відділень Держпродспоживслужби. Початок роботи відомства в регіонах передбачає одночасне припинення роботи реорганізованих і ліквідованих служб, на базі яких Держпродспоживслужба створюється. Міністр запевнив, що це не призведе до зупинки роботи за профілем служби.
«Це сплановані дії з переходу. Не буде такого, що все зупинилося», – сказав Павленко.
За його словами, після запуску територіальних відділень Держпродспоживслужби продовжиться робота з формування її штату та бюджету. Він зазначив, що фінансування нового відомства відбуватиметься за рахунок виділених у державному бюджеті коштів на служби, що ліквідовуються чи реорганізовуються.