Літинському району передали 5 шкільних автобусів

Новини Вінниці

Сьогодні, 20 січня, під час урочистого закриття районної новорічної ялинки, Літинському району передали 5 шкільних автобусів. Це автобуси «Мрія» літинським школам, які брали участь у конкурсному відборі інвестиційних проектів «Шкільний автобус». Сертифікати вручав перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Гижко.

«Аби повністю забезпечити підвезенням учнів області потрібно придбати 92 шкільних автобуси, – прокоментував Андрій Гижко. – На сьогодні ці послуги частково надають приватні підприємці, але це набагато дорожче для місцевих бюджетів. Наразі ми поставили собі за мету цьогоріч придбати, як мінімум, 70 автобусів. На даний час діє програма, яка фінансується 50% на 50% з державного та з районних бюджетів. Найбільшу зацікавленість проявили Ямпільський та Вінницький райони.  Незабаром відбудуться тендерні процедури і за три-чотири місяці ми розпочнемо купувати шкільні автобуси».

У свою чергу заступник голови Літинської РДА Валентина Захаревич подякувала обласній державній адміністрації за підтримку у реалізації проекту загальною вартістю 5 млн 265 тис. грн. Співфінансування з районного бюджету становило 10% ( за умовами фонду регіонального економічного розвитку).

«Ці автобуси будуть щодня перевозити дітей з 11 шкіл району. Наші економісти підрахували, що від реалізації даного проекту щорічна економія становитиме 400 тис грн» – зауважила вона.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *