Головна вінницька ялинка перетворилась на щіпки (відео)

Відео Новини Вінниці

Головну ялинку Вінниці перетрубили на щіпки. За три години три сотні вічнозелених дерев перетворилися на два причепи тирси. Її використають для опалення на комунальному підприємстві «Вінницязеленбуд».

– У такий спосіб ми утилізуємо ялинки уже третій сезон поспіль. З цієї кількості дерев вийде близько десяти кубів щіпи, яку використаємо для опалення на своєму підприємстві. Це і теплиці, і гаражі. Цього вистачить майже на дві доби, – розповів заступник директора комунального підприємства «Вінницязеленбуд» Микола Залецький.

Завдяки котлам, які працюють на деревині та інших альтернативних видах палива, підприємство заощаджує щонайменше мільйон гривень.

– Якби ми використовували газ, то, мабуть, нашого підприємства вже би просто не було. Крім того, у такий спосіб ми подрібнюємо гілки дерев, які обрізаємо у парках та на магістралях міста щоби їх оновити, – каже Микола Залецький.

Підприємство закликало вінничан сьогодні приносити і свої ялинки, аби не викидати їх на смітник. Проте зранку бажаючих не було.

Для утилізації «зеленбудівці» використовують спеціальну установку-щіпоріз датського виробництва, яку підприємство придбало завдяки тендеру.

Разом із демонтажем ялинки у парку почали знімати святкову ілюмінацію.

1 коментар на “Головна вінницька ялинка перетворилась на щіпки (відео)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *