На реставрацію вінницького «Савою» виділено близько 5 млн грн

Новини Вінниці

У держбюджеті на реконструкцію та ремонт приміщення ВААС (колишнього готелю «Савой») за рахунок надходжень коштів від сплати судового збору закладено  близько 5 мільйонів гривень.

«Наразі керівництвом апарату суду проводяться робочі зустрічі з архітекторами, будівельниками та іншими фахівцями для планування першочергових заходів, необхідних для продовження ремонтно-реставраційних робіт на об’єкті. Зокрема, найбільший обсяг запланованих робіт займають внутрішні роботи,  пріоритетними та найбільш громіздкими серед яких є міжповерхові перекриття», – повідомили у прес-службі Вінницького апеляційного адміністративного суду.

Після закінчення реконструкції працівники ВААС переїдуть в оновлене приміщення. Усього на реконструкцію готелю потрібно близько 30 млн грн.

Довідка: Готель «Савой» – будинок у Вінниці на центральній вул. Соборній, пам'ятка архітектури місцевого значення, один із неофіційних символів та ідентифікаторів міста. Будівництво готелю розпочали в 1912 році.

Це була перша шестиповерхова будівля у Вінниці. У споруді нового готелю вперше в місті з'явились електричний ліфт, центральне водопостачання та каналізація, подача гарячої води, електроосвітлення та асфальт.

2 лютого 1919 року внаслідок подій Другої українсько-більшовицької війни Директорія УНР на чолі з Володимиром Винниченком переїхала до Вінниці. Місто на місяць стало тимчасовою столицею УНР, а готель «Савой» – будівлею «Кабінету Міністрів».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *