У Вінниці судитимуть за хабар замначальника райвідділу поліції

Новини Вінниці

Прокуратурою Вінницької області направлено до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за підозрою заступника начальника слідчого відділу одного з райвідділів області, який діючи умисно, з метою незаконного збагачення, з використанням наданої йому влади, висунув вимогу громадянину про передачу йому неправомірної вигоди у сумі 5 тис грн за прийняття рішення про закриття кримінального провадження. 

В подальшому, посадовець повідомив, що обумовлену неправомірну вигоду необхідно передати шляхом перерахування грошових коштів на картковий банківський рахунок. На виконання зазначених вимог, особою, у якої вимагались гроші,  здійснено перерахунок частини грошових коштів у розмірі 3,5 тис грн на картковий банківський рахунок посадовця.

Таким чином, посадовцем  вчинено  злочин, передбачений ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище).

Таке порушення карається позбавленням волі на строк від 8 до 12 років з конфіскацією майна та з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років.

За інформацією: Прес-служба прокуратури Вінницької області 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *