На Вінниччині гайсинські школи матимуть тиждень карантину

Новини Вінниці

Сьогодні, 14 січня,  відбулося засідання Гайсинської районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Прийнято рішення про впровадження карантину у шкільних та дошкільних навчальних закладах міста і району з 15 до 22 січня.

За словами епідеміолога Гайсинської ЦРЛ Валерія Шмалія, рівень захворюваності за останній тиждень вже майже дійшов до епідеміологічного порогу. За медичною допомогою до лікувальних закладів міста з приводу грипу та ГРВІ звернулося більше 250 осіб, основна частина хворих – це діти.

На сьогоднішній день на лікуванні в ЦРЛ перебуває 22 особи із пневмонією, три випадки є досить важкими, один з них (хлопець 17 років) перебуває в реанімаційному відділенні.

Існує ймовірність, що захворюваність гострими респіраторними інфекціями залишатиметься високою і впродовж наступного тижня. Тому було прийнято рішення розпочати карантин у навчальних закладах з 15 до 22 січня.

Навчання буде поновлено 25 січня 2016 року, інформує Гайсинська РДА.

Про впровадження тижневого карантину замислюються й у Вінниці. Завтра, 15 січня, буде оголошено рішення з цього приводу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *