У п’ятницю піде перший експериментальний потяг Україна-Грузія-Азербайджан-Казахстан

Новини України

У п’ятницю буде запущений перший експериментальний потяг за маршрутом “Україна-Грузія-Азербайджан-Казахстан”. Про це сьогодні сказав на засіданні уряду Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк.

“Міністерство інфраструктури й Укрзалізниця проводять засідання в Баку з тією метою, щоб на цьому тижні ми очікуємо, що пройде перший експериментальний потяг по маршруту "Україна-Грузія-Азербайджан-Казахстан", який фактично дасть можливість українській економіці знайти альтернативний шлях постачання товарів на ті ринки, які були завжди українські, але у зв’язку з російським транзитним і торговельним, нам зараз вкрай складно доставляти ці товари”, — сказав він.

У свою чергу міністр інфраструктури Андрій Пивоварський додав, що у п’ятницю він буде в Іллічівську запускати експериментальний потяг за цим маршрутом.

Напередодні Президент Петро Порошенко провів телефонну розмову з президентом Республіки Казахстан Нурсултаном Назарбаєвим, під час якої сторони обговорили налагодження транзиту товарів з України після введення Росією ембарго на українську продукцію та заборони на транзитні перевезення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *