Смертник підірвав себе у мечеті в Камеруні

Новини Світу

Щонайменше 12 осіб загинули в результаті вибуху, який здійснив терорист-смертник в мечеті у Камеруні. Напад був організований на півночі країни. За словами чиновників, до нього можуть бути причетні наближені до терористичної організації "Боко Харам" бойовики. 

Видання BusinessInsider із посиланням на місцевого чиновника пише: "Атака смертника відбулась о 5:40 за місцевим часом у мечеті міста Куяте. Відомо про 13 загиблих, один із яких сам терорист". 

Ісламістське угруповання "Боко Харам", яке зародилось у північно-східній Нігерії, посилило атаки в сусідньому Камеруні, Чаді та Нігері з минулого року. Багато нападів у Камеруні організували жінки. Низка африканських держав бере участь у військовій боротьбі проти "Боко Харам", яка відома своєю жорстокістю. Камерун входить до коаліції таких країн.

Сьогодні, 13 січня, ісламісти вбили щонайменше 14 осіб поблизу центру з вакцинації проти поліомієліту в пакистанському місті Кветта. Більшість загиблих – поліцейські. На думку бойовиків, вакцинація – змова Заходу для стерилізації пакистанських дітей.

Ще один напад терориста-смертника стався напередодні, 12 січня, у центрі Стамбула. Жертвами атаки стали 11 осіб, переважна більшість яких є громадянами Німеччини. Поліція затримала трьох громадян РФ. Їх підозрюють у зв'язках із терористичним угрупуванням "Ісламська держава".

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *