230 тисячам пенсіонерів Вінниччини збільшили пенсію на 47 грн – в середньому

Новини Вінниці

Про перерахунок пенсій у зв’язку зі зміною прожиткового мінімуму з грудня 2019 року повідомила заступник начальника головного управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області Лариса Дика.

Станом на 1 грудня у Вінницькій області проживає 461,7 тис. пенсіонерів (439,9 тис. – цивільні, 21,8 тис. – військові). З початку року на пенсійні виплати спрямовано 11 850,8 млн грн. 

Відповідно до Закону України «Про Державний бюджет України на 2019 рік» прожитковий мінімум для непрацездатних громадян з 1.12.2019 року зріс на 74 грн (на 4,3%) і складає 1 638 грн. Загальне підвищення прожиткового мінімуму з початку року становить 9,4%.

  • Головним управлінням проведено передбачений діючим законодавством  перерахунок пенсійних виплат. У бюджеті Пенсійного фонду на ці потреби закладені відповідні фінансові ресурси. Громадянам не потрібно додатково з цієї причини звертатись до відділів обслуговування громадян Фонду області. Усі перерахунки здійснені автоматично. Перерахунок по кожній пенсійній справі проводився індивідуально, – зазначила Лариса Дика.

Перераховані мінімальні пенсії, призначені відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», доплати за понаднормовий стаж, а також мінімальні пенсії інвалідам війни, інвалідам-чорнобильцям, надбавки, підвищення, які розраховуються виходячи з прожиткового мінімуму. Ці перерахунки не проводяться тим, хто працює або займається підприємницькою діяльністю.

За словами Лариси Дикої, перерахунок торкнувся 408,1 тис. або 88,3% від загальної чисельності пенсійних справ мешканців Вінницької області. Підвищення отримали 230 тис. пенсіонерів, середній розмір підвищення склав 47,00 грн. В результаті чого місячна потреба у коштах на виплату пенсій за грудень зросла на 5,5 млн грн і становить 1220,9 млн грн.

З початку року середній розмір пенсії мешканців області зріс на 320,51 грн та склав 2553,99 грн. Пенсійні виплати здійснюються банківськими установами та підприємствами поштового зв’язку з 4 по 25 грудня поточного року.

За інформацією: www.vin.gov.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *