Не доспустити фальсифікацій на виборах – справжній тест на гідність для місцевої влади!

Новини Вінниці

У день виборів на дільницях міста Вінниці буде працювати велика кількість незалежних українських і міжнародних спостерігачів та експертів: це і Громадська мережа ОПОРА, і місія ОБСЄ, і ряд інших іноземних організацій та незалежних експертів. «Сьогодні наше головне завдання – захистити волевиявлення кожного вінничанина! Для мене максимально важливим є те, щоб вибори відбулися згідно з усіма правилами, з правдивим підрахунком голосів», – так в ефірі телеканалу «Прямий» прокоментував перебіг виборчої кампанії у Вінниці кандидат на посаду міського голови Сергій Кудлаєнко.

Політик повідомив, що з метою зменшення кількості фальсифікацій його команда також заручилася підтримкою кількох народних депутатів України від політичної партії «Європейська Солідарність». Вони приїдуть до Вінниці й будуть контролювати дотримання правил голосування та підрахунку голосів на дільницях міста.

Кудлаєнко підкреслив, що оновлення Виборчого законодавства, відкриті списки – це беззаперечний позитив. Але, разом з тим, через складнощі в заповненні бюлетенів і недостатньої освітньої роботи з боку держави, виникнуть проблеми великої кількості пошкоджених бюлетенів та можливості фальсифікацій на виборчих дільницях. «Це, звичайно, ускладнить чесний підрахунок голосів. Але ми не дамо вкрасти жодного голосу вінничан!» – підкреслив Кудлаєнко.

Нагадаємо, в ніч на 18 жовтня по всьому місті були пошкоджені агітаційні конструкції кандидата на посаду вінницького міського голови Сергія Кудлаєнка, зафіксовані погрози агітаторам та членам їхніх родин, протягом останніх днів відбувається псування інформаційних матеріалів командами конкурентів. Поліцією вже внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактом вчинення хуліганських дій групою осіб, що кваліфікується ч. 2 ст. 296 Кримінального кодексу України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *