Здайте кров та отримайте подарунок!

Новини Вінниці

Кількість донорів в Україні зменшується. Більшість із них стає донорами лише раз, коли доводиться рятувати своїх близьких чи рідних. Загалом 70% донорів здають кров лише раз у житті.

90% людей, які мають право здавати кров, наразі цього не роблять. Рекомендована ВООЗ кількість донацій крові донорами має складати 30 на 1 000 населення. Для України це майже 1,4 млн на рік, натомість цей показник на сьогодні у 2,5 раза менший (581 000).

У Вінниці до 7-го жовтня триватиме акція «Героєм може бути кожен», долучитися до якої можуть всі вінничани, які бажають стати донорами.

Здати кров можна за адресою – вул. Пирогова, 48, а під час здачі крові необхідно зробити світлину, опублікувати її на своїй сторінці у фейсбуку та підписати з хештегом #героємможебутикожен.

Переможців акції обиратимуть у випадковому порядку. Умови акції за посиланням.

Ініціювали акцію у «Вінницькому обласному центрі служби крові», аби залучити вінничан до донорства, адже все частіше у місті виникає проблема із запасами донорської крові.

На початку 2019 року Уряд схвалив Стратегію розвитку національної системи крові. Завдяки втіленню Стратегії буде впроваджено європейські стандарти і практики діяльності системи крові:

  • цілісність — єдині правила та процедури для всіх закладів системи крові;
  • безпека і якість компонентів крові;
  • інноваційність та підзвітність;
  • повага та визнання жертовності донорів.

Процес реформування системи крові в Україні триває і має завершитися до 2022 року відповідно до Стратегії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *