Місцеві вибори мають стати вироком брехні, популізму, некомпетентності та зраді, які панують зараз в українській владі

Інтерв'ю Топ

Інтерв’ю із Русланом Демчаком народним депутатом України 8 скликання.

— 19 вересня Партія «Європейська Солідарність» провела конференцію та оголосила кандидатів на місцеві вибори всіх рівнів по Вінницькій області. Розкажіть про команду «ЄС».

«ЄС» – це команда справжніх патріотів, наші кандидати це – військові, волонтери, підприємці, лікарі, педагоги, громадські діячі.

На сьогодні «Європейська Солідарність» найрейтинговіша патріотична, проєвропейська політична сила в  Україні.

— Яке завдання ставить перед собою ваша політична сила на місцевих виборах?

Ідеологією партії на місцевих виборах залишається ідея створення самоврядних громад європейського зразка заради побудови сильної держави. Це можна зробити на основі стратегії децентралізації, яку започаткувала та почала впроваджувати Партія «ЄС».

Якщо за Петра Порошенка влада віддавала гроші з центру до регіонів, то за Володимира Зеленського влада їх навпаки забирає. Наприклад, субвенції на розвиток ОТГ вже не виділяються. Наполовину скорочено державні програми «Державного фонду регіонального розвитку» та «Соціального розвитку територій». Отже, децентралізація потребує захисту.

— Партія підтримала рішення про висунення понад 2000 кандидатів до рад різного рівня та на посади міських, сільських та селищних голів Вінниччини. Чому для вашої політсили так важливо представництво в усіх щаблях влади?

Вибори є лише формально місцевими, але насправді мають значення для всієї країни. П’ята колона Кремля хоче дестабілізації нашої держави. Саме тому для нас принципово важливо, щоб «Європейська Солідарність» була представлена на всіх рівнях і в усіх областях України.

Вибори до обласних рад, які представлятимуть цілі регіони, мають визначальне значення для національної безпеки всієї країни. Тут мова не про вирішення господарчих проблем, а про «зшивання» країни. Не можна дозволити отримати контроль відверто проросійським партіям на кшталт ОПЗЖ або замаскованим так званим регіональним проектам партіям, в тому числі через «партію влади», яку використовують для прикриття відверті досвідчені «регіонали», і хочуть отримати реванш за поразку після Революції гідності.

Місцеві вибори мають стати вироком брехні, популізму, некомпетентності та зраді, які панують зараз в українській владі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *