Фонд Порошенка та компанія РОШЕН передали медичним закладам Вінниччини 1500 захисних медичних костюмів.

Новини Вінниці Новини України Топ

8 квітня відбулася передача партії захисних медичних костюмів від Фонду Порошенка та компанії РОШЕН Вінницькій районній клінічній лікарні. Фонд Порошенка та компанія РОШЕН передали медичним закладам Вінниччини 1500 захисних медичних костюмів. Із них «Вінницька центральна районна клінічна лікарня» отримала 900 комплектів, «Вінницька міська клінічна лікарня №1» – 500, «Вінницька обласна клінічна лікарня ім.М.Пирогова» – 100.

«Трохи більше тижня тому ми передавали перше медичне обладнання для інфекційного відділення Вінницької міської лікарні №1, тому що це була перша визначена лікарня, куди госпіталізували перших хворих на коронавірус. Тепер ми знаємо, що Вінницька центральна районна лікарня визначена як лікарня номер один для прийому важких хворих із усієї області. Тому було прийняте рішення і одразу, як на передову, сьогодні доставлено перших 900 захисних костюмів. Надалі будемо такими костюмами поступово забезпечувати і районні лікарні, які визначені Міністерством охорони здоров’я як базові по прийому важких хворих. Крім того, протягом найближчих днів коштом Фонд Порошенка буде відремонтовано апарат штучної вентиляції легень для Вінницької районної лікарні», – повідомив голова Вінницької територіальної організації партії «Європейська Солідарність» Андрій Гижко.

Головний лікар Вінницької центральної районної клінічної лікарні Олександр Кривов’яз подякував за надану допомогу. «Увесь наш колектив, уся громада Вінницького району – а це 80 тисяч населення – дякуємо Фонду Порошенка і компанії Рошен за надану допомогу. Я дякую всій команді Петра Порошенка у Вінницькій області. А особливо хочу подякувати куратору нашої лікарні Олексієві Порошенку. Завдяки йому протягом 5 років ми відремонтували 5 відділень: гінекологічне, лор-відділення, відділення екстреної невідкладної медичної допомоги, пологове відділення», – сказав Олександр Леонідович.

Головний лікар додав, що Вінницька районна лікарня буде приймати пацієнтів з різними патологіями середньої і тяжкої важкості по коронавірусу з усієї області. Наразі підготовлено 68 ліжок, але за потреби є можливості для розширення. Працюватимуть 4 бригади по 4 години на добу, загалом 56 медпрацівників. «Станом на ранок 8 квітня маємо по 2 пацієнта з коронавірусом у інфекційному та терапевтичному відділеннях. Том у захисні костюми нам дуже актуальні. Комплекти дуже хороші. Це комбінезон, який повністю захищає нашого медичного працівника від інфекції.

Досі нам доводилося користуватися старими протиепідемічними костюмами багаторазового використання, яким понад 10 років», – наголосив Олександр Кривов’яз. Як відомо, Фонд Порошенка та компанія РОШЕН закупили 30 тисяч захисних костюмів для медичних працівників з Китаю, і ще 100 тисяч закуповує у Південній Кореї.

Для довідки. 26 березня інфекційне відділення Вінницької міської клінічної лікарні №1 отримало реанімаційне обладнання та медичну апаратуру від «Благодійного Фонду Порошенка». Загальна вартість обладнання – понад 330 тисяч гривень. Зокрема це: монітор пацієнта М50 з годинним акумулятором (вартість 180 тисяч грн); шприцевий насос Medifusion, DS-3000 (вартість 45 тисяч грн); відсмоктувач хірургічний NOVELA (вартість 50 тисяч грн); пульсоксиметр «MEDICARE» FPX-034, 30 шт (вартість 39,6 тисяч гривень); ларингоскоп Macintosh, 3 шт (вартість 19,5 тисяч гривень).

Із 2 квітня через мережу районних організацій партії «Європейська Солідарність» волонтери доставляють продуктові набори від «Фонду Порошенка» для одиноких літніх людей. У пакунках зібрані товари першої необхідності: олія, гречка, рис, борошно, макарони, консерви, печиво. Крім того, актив районних партійних організацій та депутати районних ради від «Європейської Солідарності» власними силами формують набори продуктів першої необхідності та передають їх людям, які найбільше потребують допомоги.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *