Порошенко: ми купили 70 тисяч захисних костюмів для лікарів

Новини Вінниці Новини України Топ

70 тисяч захисних костюмів для медиків придбані й вже передаються у лікарні по всій Україні.

Про це лідер партії “Європейська Солідарність”, п’ятий Президент України Петро Порошенко повідомив під час ексклюзивного інтерв’ю телеканалам “Прямий”, “Еспрессо” і “5 канал.

“Медичний напрям завжди був серед пріоритетів, це була і програма по клініці Охматдит, і будівництво лікарні в Кременчуці і оснащення Інституту раку, яке зробила в тому числі і команда” Рошен” на чолі з керівником “Рошен” В’ячеславом Москалевським, і я хочу подякувати за ту величезну роботу, яка була зроблена, але сьогодні ми повинні працювати як де-факто швидка допомога”, – зазначив Порошенко.

“Тоді, як МОЗ нічого не робило, я хочу нагадати, що за останній місяць в Україні змінилося три міністри охорони здоров’я. І це яскраво демонструє, яка кадрова безсистемність, дуже коротка лава запасних, яка перетворюється вже з лавки в табуретку. І в цих умовах, звичайно, підготовка до епідемії була провалена. Можна просто показати, яким чином це робила наша команда – і “Рошен”, і Фонду. Були закуплені, законтрактовані спочатку захисні костюми. Спочатку це було 10 тис, вже через два дні – 20 , потім прийнято рішення збільшити до 30. Захисні костюми для лікарів. На сьогодні цифра скаладає 70 000 костюмів “, – повідомив Порошенко.

“Я хочу підкреслити, що у нас на відміну від багатьох чиновників, які не знають кількість тих, хто зараз є, інфекціоністи, вірусологи, епідеміологи – становить приблизно 3 000 чоловік. В середньому з медичним персоналом це не більше 50. І для них ми беремо 70 тис. костюмів, для того, щоб закрити хоча б перші 2-3 тижні роботи, щоб люди відчували себе захищеними “, – пояснив Порошенко.

“Антивірусні окуляри, які не пітніють, також завозяться з Китайської Республіки. Там неймовірна чергу, там все розкуплено лідируючими країнами світу – німцями, французами, італійцями. І дуже добре, що нам вдалося законтрактувати. Законтрактовано 800 тис. Масок, законтрактовані рентгенівські апарати, тому що ми намагалися купити все, що було на ринку, ми викупили апарати ШВЛ. Апарат вентиляції легенів рятує життя того, хто знаходиться в критичній ситуації, а рентгенівські – це діагностика, можна дуже швидко при відсутності ті стов поставити діагноз і робити це. Я не буду входити в деталі. Зараз ми шукаємо лікарські субстанції, для того, щоб було чим лікувати “, – зазначив Порошенко.

Він повідомив, що ця допомога розподіляється виключно через систему лікарень із залученням органів місцевого самоврядування.

“Виключно на лікарні, де будуть концентровано приймати хворих коронавірусів, інфекційні лікарні, там в першу чергу потрібно захистити лікарів і середній медперсонал. В іншому випадку лікаря не відпустять з дому, тому що він повернеться і позаражает всіх – дітей, людей похилого віку. Це перший пріоритет , тому що залишити людей без медичної допомоги просто неможливо “, – підкреслив Порошенко.

“Ми викупили і розподілили все, починаючи від пульсоксиметрів і закінчуючи моніторами для того, щоб перевіряти рівень кисню в крові. Лікарі повинні бути озброєні цим. Ви не уявляєте собі, наскільки зараз важко організувати транспортування з Китаю всіх цих вантажів літаками, так обмежено повітряний простір . Хочу подякувати нашим азербайджанським партнерам, які вивезли першу партію, яка повинна прибути післязавтра. Хочу подякувати, до речі, і тих представників влади, уряду та Офісу президента, кото риє на урядовий літак взяли наші вантажі, і там – де є за що. Це було дуже важко, але нам допомогли доставити захисні костюми, маски, вони також повинні бути сьогодні розмитненого “, – повідомив Порошенко.

“Ми робимо максимум важливого для того, щоб був” зелений коридор ” через митницю. Ми поцікавилися, чому так довго, прискорити для того, щоб підписання закону, який ми прийняли вчора – і він також повинен бути підписаний негайно для того, щоб прискорити надходження в лікарні. до кожної районної лікарні, в лікарні Вінницької, Черкаської областей. в першу чергу там, де епіцентр – Чернівецьку, Тернопільську області. Ми повинні забезпечити усе так, щоб там де зараз маємо більшу кількість хворих, в першу чергу надходила допомога. Ця програма діє і працює по всій Україні “, – зазначив Порошенко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *