Фонд Порошенка передав медичне обладнання для лікування короновірусу

Новини Вінниці Новини України

26 березня в інфекційному відділенні Вінницької міської клінічної лікарні №1 відбулася передача реанімаційного обладнання та медичної апаратури від «Благодійного Фонду Порошенка».

Загальна вартість обладнання понад 330 тисяч гривень. Зокрема це: монітор пацієнта М50 з годинним акумулятором (вартість 180 тисяч грн); шприцевий насос Medifusion, DS-3000 (вартість 45 тисяч грн); відсмоктувач хірургічний NOVELA (вартість 50 тисяч грн); пульсоксиметр «MEDICARE» FPX-034, 30 шт (вартість 39,6 тисяч гривень); ларингоскоп Macintosh, 3 шт (вартість 19,5 тисяч гривень).

Під час передачі медичного обладнання Руслан Демчак, народний депутат Верховної Ради восьмого скликання від політичної партії «Європейська Солідарність», сказав: «Вінницька міська клінічна лікарня №1 буде базовою для прийому хворих на вірус COVID-19. Фонд оперативно відреагував на потреби лікарень. Вдалося за короткий термін згуртувати небайдужих і передати першочергове обладнання для реанімацій не лише у Вінниці, але по всій Україні. І сьогодні я маю можливість від імені Фонду передати у лікарню обладнання, яке допомагатиме хворим із ускладненнями від короновірусної хвороби».

Голова Вінницької територіальної організації партії «Європейська Солідарність» Андрій Гижко, зазначив: «У час, коли держава не може самостійно захистити своїх громадян та надати якісне медичне обслуговування, на допомогу приходять благодійники, для яких служіння людям завжди було пріоритетом. Наша політична сила сьогодні тут, тому що влада ховається від обов’язку захищати своїх громадян по всім фронтам. Коли відбувається фактичне самоусунення та розгубленість можновладців, наша допомога дуже важлива. І це не піар, це – вміння приймати рішення під час викликів. Ми займаємося ремонтом апаратів штучної вентиляції легень, купуємо засоби індивідуального захисту. Доставляємо елементарні набори продуктів харчування та ліків першої необхідності для одиноких літніх людей».

Лариса Мороз, членкиня Вінницького обласного оперативного штабу із запобігання та протидії поширенню на території Вінницької області коронавірусу COVID-19, завідувачка кафедри інфекційних хвороб Національного медичного університету імені Миколи Пирогова, зазначила: «Кафедра інфекційних хвороб Вінницького медуніверситету розробила перший в Україні локальний протокол. Сподіваюсь, що днями буде державний протокол. Ми будемо намагатися вести пацієнтів тими препаратами, які є, аби не доводити їх до гострої дихальної недостатності. Крім того, безпрецедентні заходи в області і в місті були вжиті. Якщо ми порівняємо з Європою, то вони робили заходи карантину більш жорсткими відповідно до збільшення випадків захворювання, а ми профілактично їх посилили. Таким чином зробимо все, аби епідемія – її не минути – була більш плавною, і ми будемо готові адекватно якісно надавати допомогу. Поки що ті пацієнти, які є і які із підозрою, у них стан середнього ступеню важкості, ближче до задовільного. Загрози їхньому здоров’ю немає».

Завідувач інфекційного відділення Вінницької міської клінічної лікарні №1 Анатолій Чорний розповів:

«Зараз ми – лікарі – працюємо, як на передовій. Тому дуже вдячні Фонду Петра Порошенка за допомогу. Це своєчасно надане обладнання, яке дуже нам потрібне. Тепер ця апаратура допоможе нам рятувати життя людей».

Лікар, голова Вінницької міської організації партії «Європейська Солідарність» Валерій Камінський зауважив:

«Перелік наданої Фондом апаратури свідчить про ретельний підбір обладнання, яке вкрай необхідне для пацієнтів з COVID-19. Воно допоможе відслідковувати важливі життєві показники і правильно формувати план лікування».


Нагадаємо, що раніше Фонд Порошенка допоміг обладнанням медзакладам Одеси, Дніпра, Львова. Десять апаратів ШВЛ на прохання Київської лікарні швидкої допомоги були повністю відновлені і вже готові до експлуатації.

Фонд готує ще кілька комплектів обладнання для передачі у регіональні лікарні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *