Тепловізор, датчик задимленості, алкотестер: вінницькі студенти презентували універсального робота

Новини Вінниці

Студенти кафедри комп’ютерних наук ВНТУ представили свого робота на ярмарку розробок та інновацій у Вінниці, повідомляє часопис університету «Імпульс». Своє творіння розробники – студенти Володимир Шепель, Роман Гульчак, Андрій Капацин і ментор, кандидат технічних наук Сергій Барабан, вже звозили на змагання з робототехніки Earth Rover: Connecting Things – 2019.

За словами винахідників, робот працює як тепловізор, який точково вимірює температуру та охоплює певну площу. Працюючи над проектом, студенти орієнтувалися на енергоефективність та здешевлення. Розробка коштує лише 36$, але має великий спектр функціоналу. Цих роботів можна використовувати в лабораторіях, де потрібно підтримувати певний кліматичний контроль

Робот в режимі реального часу вимірює температуру, вологість, запиленість повітря. Також в нього є функція реагування на вогонь і зупинення руху в разі вогнища попереду.

Родзинкою робота є функція алкотесту, реалізована на базі датчика газів MQ135. Достатньо подути в маніпулятор робота і через декілька секунд робот покаже, чи вживали ви сьогодні спиртні напої.

  • Наш Sentry Bot може їздити та виконувати різні команди. Може приносити предмети — для цього має клешні. Наш караульний робот має датчик задимленості. Якщо Sentry Bot допрацювати до заводського типу, то його можна з легкістю використовувати для роботи МНС, – говорить адвайзер команди студентів RobCo, доцент кафедри комп’ютерних наук ВНТУ Сергій Барабан

Ярмарок розробок та інновацій у Вінниці організувала Агенція регіонального розвитку Вінницької області за підтримки облдержадміністрації у рамках реалізації обласної Стратегії розвитку малого та середнього підприємництва-2020.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *