У Вінниці пройшов прем’єрний показ стрічки про Йосифа Сліпого

Новини Вінниці

Прем’єра стрічки «Блаженніший» пройшла в кінотеатрі «Родина». Це другий фільм про Патріарха Йосифа Сліпого. Фільм охоплює період його життя і служіння у «вільному світі» — від моменту звільнення з сибірської неволі у 1963 році до його смерті у 1984 році.

«Блаженніший» є результатом спільної роботи режисера Олени Мошинської та продюсера Павла Казанцева. Вони приїхали на прем’єру фільму до Вінниці.

Перша картина «Справа «Рифи»»  розповідає про репресії й насильну ліквідацію УГКЦ радянським режимом, а відтак про 17 років сибірської неволі Патріарха Йосифа.

Робота над фільмами тривала чотири роки. За цей час зібрали унікальні відеоматеріали та фотографії у різних країнах світу, записали десятки інтерв’ю очевидців. Фільм розповідає про три ключові теми у служінні Патріарха: розвиток богословської освіти, відновлення і розвиток східного чернецтва та розбудову патріархату. За словами режисера, стрічку не могли зробити коротшою за 2 години.

  • Кожне інтерв’ю розкривало нову грань Йосифа Сліпого, нам важко було зупинитися. Ми не старалися прикрасити його історію життя. У стрічці показали різне ставлення до його особистості», – розповідає Ольга.

Після фільму глядачі мали можливість запитати авторів картини про процес створення документальної стрічки та ділились враженнями.

  • Дві години часу пролетіли, як мить. Я вражена силою духу, незламною вірою та величчю постаті Патріарха Йосифа. Його безмежна любов до України та віра у перемогу над злом передається і глядачам. Є над чим подумати», – ділиться враженнями глядачка Галина Рибачук-Прач.

За матеріалами: https://www.myvin.com.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *