У Вінниці бійців АТО/ООС відзначать «Лицарськими хрестами бойового братерства

Новини Вінниці

У День Збройних сил України, 6 грудня, у Вінниці відбудеться перша церемонія «Лицарський Хрест Бойового Братерства». Нагородами відзначатимуть добровольців та кадрових військових-учасників бойових дій на Донбасі.

Урочистості пройдуть  у Вінницькому обласному академічному українському музично-драматичному театрі ім. М.К. Садовського. Початок о 14:00 год. Вхід вільний.

  • Захід такого формату відбуватиметься вперше на Вінниччині. Ми ставимо перед собою завдання вшанувати пам’ять загиблих захисників нашої держави, відзначити добровольців-вінниччан та героїв війни на сході України, зокрема 25 добровольців «Лицарським Хрестом Добровольця», 10 з яких – посмертно, та учасників АТО/ООС «Хрестом Бойового Братерства, – зазначила директорка благодійної організації «Благодійний фонд «Діти Європи» Світлана Бевз.

Окрім того, учасників буде відзначено Подяками обласної державної адміністрації та обласної Ради.

Концертна програма заходу підготовлена громадською організацією «Молода Подільська Січ» та Вінницьким обласним центром народної творчості.

Під час заходу у  холі Вінницького обласного академічного українського музично-драматичного театру ім. М.К. Садовського експонуватимуться тематичні виставки «Історія українського війська», «Вогнем пульсує війна», «Добровольці батальйону «Айдар» Руслана Кашаюка, а також «Картини з фронту» Світлани Луців-Логуш.

За словами Світлани Бевз, організатори заходу сподіваються, що у подальшому він стане традиційним для Вінниччини та об’єднає усіх борців за сильну та незалежну Україну.

За матеріалами: http://www.vin.gov.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *