«На потім»: 5 грудня у Вінниці відкриється виставка живопису Віктора Рибачука

Новини Вінниці Топ

Із «Колекції «На потім…» – так назвав свою виставку у Вінниці Віктор  Рибачук,  український художник, письменник, драматург. Чому така назва? Живописець обіцяє розповісти на відкритті експозиції у четвер, 5 грудня,  у Вінницькому Регіональному Центрі Сучасного Мистецтва (галерея “АртШик”).  

Картини подолянина  Віктора Рибачука прикрашають вісімнадцять найпрестижніших музеїв і галерей України, є у колекціях банків, навчальних закладів, у музеях США, Швейцарії, Словаччини, у приватних колекціях найвідоміших людей держави та колекціонерів світу.

Про митця. В лютому 1995 р. брав участь у Міжнародному конкурсі художників від України за рекомендацією Посольства США, який проходив у Нью-Йорку.
За період з 1988 року створені серії картин «Апокрифи» (1988—1989), «Слов’янський щоденник» (1989—1995), «Сентиментальні пейзажі» (1992—1994), «Імперія духу» (1993—1996), «Анатомія душі» (з 1991 p.), «Портрет коханої жінки художника R.» (з 1995 p.), «Манія величі» (з 1999 р.) та інші. За цей час написано низку портретів, а також жанрові картини, пейзажі, натюрморти, малюнки, в тому числі — по розплавленому алюмінію (авторська техніка) та інше.
В 2000 р. у видавництві «Континент-ПРИМ» вийшла книга віршів «Портрет коханої жінки художника R.», ілюстрована картинами однойменної серії. В 2002 р. у видавництві «Кальварія» вийшов роман «Щоденники Горгони». Оповідання, новели та есеї друкувались у часописах «Сучасність», «Дукля», «Київська Русь», журналах «Згар» і «Вінницький край», а також в англомовному щотижневику «KYIV POST».
П’єса «Сейф» ставилась у київському театрі «Сузір’я» та Вінницькому муздрамтеатрі ім. Садовського.
Лауреат конкурсу «Коронація слова» (номінація п’єси, 2007 рік). Спектакль за п’єсою «Соло для двох» отримав гран-прі на третьому міжнародному театральному фестивалі (Мінськ, Білорусь, 2007 рік). Лауреат літературної премії імені М. Стельмаха журналу «Вінницький край» (2012).
Нагороджений медаллю ООН за внесок у розвиток світової культури (2006 рік).

Відкриття виставки відбудеться 5 грудня о 17.30, вона працюватиме до 22 грудня.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *