Які новації чекають на медицину Вінниччини у 2020 році

Новини Вінниці

Департамент охорони здоров’я облдержадміністрації  представив проєкт запланованих заходів  галузі охорони здоров’я на наступний рік.

Директор Департаменту охорони здоров’я ОДА  Людмила Грабович повідомила, що пріоритетом буде  підвищення якості та ефективності   третинної ланки:

  • На Вінниччині  мають створити регіональний Центр громадського здоров’я, а на базі ВОКЛ ім. М.І.Пирогова, ВОДКЛ, Могилів-Подільскої ОЛІЛ, лікарні ШМД   м.Вінниці – центри телемедичної консультації . Заплановано, що у 2020-му  році мають відкрити ще 150 автоматизованих робочих місць для лікарів.

Низку заходів планують запровадити   і для вдосконалення роботи екстреної та невідкладної медичної допомоги. В 2020-му думають про перехід на нову модель фінансування закладів охорони здоров’я  (при наявності відповідної нормативної бази).

Серед озвучених  завдань – продовження будівництва Регіонального Кардіоцентру.  За словами заступника директора Департаменту охорони здоров’я Олени Житанської, чимала увага у новому році на Вінниччині  приділятиметься і підвищенню якості та доступності медичної допомоги     населенню у сільській місцевості:

  • На Вінницьку область виділена субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів, спрямованих на розвиток системи ОЗ у сільський місцевості в сумі   356,87 млн грн. Так, запланована   реконструкція та капітальні ремонти 6 амбулаторій  на суму 27,21 млн грн.   Придбання службового  автотранспорту для 30 амбулаторій  на суму 15  млн.грн.,  придбання телемедичного  обладнання для 246 амбулаторій на суму 26,21 млн грн.

За інформацією: www.vin.gov.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *