Українські учні перемогли на Глобальному конкурсі інновацій в Сінгапурі

Новини України

Українці феєрично перемогли на Глобальному конкурсі інновацій в Сінгапурі. Учні Малої академії наук України вибороли 4 золотих медалі – відзначили Ольгу Харасахал, Софію Петришин, Назара Поночевного та Дмитра Лопушанського. Також на AIGC 2019 абсолютну перемогу — нагороду «Кращий серед кращих (Best Award Trophy)» отримала Ольга Харасахал.

Керівник делегації, заступник директора МАНУ Євген Кудрявець зазначив, що цьогоріч Україна також представлена в жюрі конкурсу. Нагадаємо, юні українці переможці також інших престижних міжнародних конкурсів. Зокрема, Ольга Харасахал з Маріуполя, яка запропонувала метод виявлення метастаз на ранніх стадіях онкозахворювань, нещодавно виграла один із найбільших світових конкурсів наукових проєктів MOSTRATEC 2019, який відбувся в Бразилії. 

До речі, цьогоріч Ольга була учасницею журі премії Global Teacher Prize Ukraine і допомагала відзначати найкращих вчителів України.

Як повіломляє ZAXID.NET, Дмитро Лопушанський закінчив львівський ліцей №8. Наразі хлопець навчається на факультеті прикладних наук УКУ. Раніше розповідали про винахід хлопця – HelpyEyes. Цей прилад дозволяє незрячим розпізнавати кольори, знати про рівень освітлення приміщення і виявляти перешкоди на відстані до одного метра. З цим винаходом Дмитро Лопушанський переміг на наукових змаганнях у Малайзії.

Софія Петришин закінчила НВК «Школу-ліцей «Оріяна» у Львові. Зараз дівчина навчається на факультеті прикладних наук в Українському католицькому університеті та розробляє власний стартап. Винахід Софії Петришин перетворює цифрову інформацію на шрифт Брайля для незрячих. З цим проектом вона завоювала «бронзу» на міжнародній Олімпіаді геніїв у США.

Фото: Фб-сторінка Євгена Кудрявця

Джерело: osvitoria.media

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *