Протести у Гонконзі: поліція застосувала гумові кулі проти учасників

Новини Світу

Поліція Гонконгу в понеділок застосувала сльозогінний газ і гумові кулі, щоб спробувати стримати антиурядових демонстрантів, які зайняли Політехнічний університет. Про це повідомляє Reuters.

Десятки людей намагалися втекти з Політехнічного університету після ночі заворушень в місті, в якому перекрили основні дороги і підпалили міст, а з лука стріляли поліцейський.

Суспільний мовник RTHK повідомив, що багато було затримано біля університету в понеділок, в той час як в прилеглому комерційному районі Натан-Роуд активісти перекрили рух і спровокували закриття торгових центрів і магазинів.

Як повідомляється, в неділю було поранено 38 осіб. Свідки Reuters бачили, як деякі протестувальники отримали опіки від хімікатів в ємностях, випущених з водометів поліції.

Поліція закликала протестувальників в Політехнічному університеті “кинути зброю” і піти.

Поліція заявила, що зробила три постріли, коли “заколотники” напали на двох офіцерів, які намагалися затримати жінку. Ніхто не був поранений, і жінка втекла на тлі різкої ескалації заворушень, які протягом майже шести місяців занурюють азіатський фінансовий центр в хаос.

Демонстранти незадоволені тим, що вони вважають китайським втручанням в обіцяні свободи Гонконгу, коли він повернувся під китайське правління в 1997 році. Вони кажуть, що реагують на надмірне застосування сили поліцією. При цьому Китай заявляє, що він прихильний формулі “одна країна, дві системи”, що надає Гонконгу автономію.

Джерело: УНН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *