Тбілісі охопили масові акції, мер Каха Каладзе показав протестувальникам фак (відео)

Відео Новини Світу

У грузинській столиці Тбілісі почалися масові протестні акції після того, як парламент провалив прийняття поправок до конституції про перехід зі змішаної виборчої системи на пропорційну. Про це повідомляє «Ехо Кавказу».

Учасники руху «Соромно», громадські активісти та представники опозиційних партій перекрили проїжджу частину проспекту Руставелі, влаштувавши сидячий страйк. Протестувальники закликають людей приходити до парламенту, щоб висловити своє ставлення до голосування щодо конституційних змін, яке відбулося сьогодні на пленарному засіданні.

Варто нагадати, що після літніх протестів правляча партія пообіцяла перейти на пропорційну виборчу систему виборів у парламент. Однак сьогодні даний законопроект не набрав необхідної кількості голосів (101 з необхідних 113). У зв’язку з цим кілька впливових депутатів правлячої партії «Грузинська мрія – демократична Грузія» вже покинули її.

Зараз влада стягує у Тбілісі спецназ. Кілька партій вимагають дострокових виборів у парламент. Акцію оголосили безстроковою. На неділю оголошено єдину акцію в Тбілісі, куди приїдуть активісти з регіонів.

Примітним є реакція мера Тбілісі, екс-футболіста «Динамо» Кахи Каладзе на початок протестів. Так, телеканал «Формула» поширив відеокадри, на яких видно, як він проїхав на автомобілі повз пікет біля парламенту і показав середній палець. Пізніше Каладзе пояснив, що середній палець не призначався учасникам акції.

  • Насправді це не призначалося учасникам акції. Яке вам діло до того, які в мене стосунки з моїм другом? – поставив риторичне питання Каладзе.

Джерело: УНІАН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *