Голова Вінницької ОДА Владислав Скальський: «Я вперше – в іпостасі лектора у своїй альма-матер»

Новини Вінниці

У четвер, 14 листопада,  випускник ВНТУ голова Вінницької облдержадміністрації Владислав Скальський прочитав студентам рідного вишу лекцію «Інвестиції. Якісний розвиток регіону крізь призму глобального ринку праці».

  • Я вперше – в іпостасі лектора у своїй альма-матер. Хочу, аби зустріч пройшла у форматі запитань-відповідей. Моя мета зарядитись від вас позитивною енергією, котрою завжди повна молодь, і дати вам інформацію про розвиток нашої області, – сказав пан Скальський.

Владислав Володимирович розповів про динаміку економічного руху Вінниччини та навів цікаві факти: 

  • область в тренді урбанізації — щотрироки відкриває по одному заводу;
  • кожен четвертий йогурт у світі, має наповнювач, котрий виготовлений у Вінниці;
  • у Вінниці 6 університетів, 4 з яких — мають статус національного.
  • Коли мене запитують, яка в мене освіта, відповідаю: «Я інженер-будівельник, закінчив ВНТУ. Я маю успішну кар’єру і є амбасадором ВНТУ», – зазначив губернатор.

Університетська аудиторія була досить активною щодо запитань до очільника області.Тому презентація лекції голови ОДА Владислава Скальського буде виставлена на головному сайті ВНТУ.

Директор інституту екологічної безпеки та моніторингу довкілля ВНТУ, доктор технічних наук, професор Василь Петрук цікавився щодо проблеми відходів в області, а саме сортування сміття, а також діяльності компанії Barlinek.

Завідувач кафедри комп’ютерних наук ВНТУ, доктор технічних наук, професор Андрій Яровий — коли запрацює у Вінниці технопарк на базі «Кристалу».

Змістовні запитання задавали кандидат технічних наук, доцент Валерій Андрухов, кандидат економічних наук Анна Вітюк.

Завершив розмову запитанням до свого колишнього студента Владислава Скальського директор факультету будівництва, теплоенергетики та газопостачання, професор Георгій Ратушняк:

  • Як один з найкращих випускників нашого факультету й університету загалом, щоб Ви порадили нинішнім нашим студентам?

Очільник області дав три конструктивні орієнтири:

  • Перше – вчіть англійську. Нині це вже не перевага. Це базова потреба. Друге – . інвестуйте в своє здоров’я. Це найкраща інвестиція з усіх можливих. Третє і  головне –  будьте відвертими з собою. Це найскладніша відвертість. А як із зовнішнім світом — вирішуйте по ситуації. Вчіться об’єктивно оцінювати себе і відмовлятись від дрібних насолод, аби досягти великої мети!

За інформацією: прес-центр ВНТУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *