У селі на Вінниччині оголосили карантин через випадок сказу

Новини Вінниці

Інцидент стався у селі Станіславчик Жмеринського райо­ну. Місцевого жителя вкусило цуценя за руку й вже за чотири дні воно загинуло.

У селі Станіславчик Жмеринського району місцевого мешканця вкусило цуценя. Вже за чотири дні тварина померла, а чоловік звернувся до медиків.   

Як повідомляє «33 канал», лабораторне дослідження виявило у тварини сказ. Власнику тварини роблять уколи.

  • Як тільки ми отримали експертний висновок на сказ, було скликано протиепізоотичну ко­місію при Жмеринській районній адміністрації. Відповідно до її рішення, оголосили карантинні обмеження та встановили загрозливу зону. Навколо осередку профілактичні щеплення отримали 50 голів котів та собак. Після проведення епізоотичного розслідування встановили ще 15 тварин, які, можливо, заразилися. Всі теж на вимушеному щепленні. Ситуація контрольована, — каже Сергій Слободянюк, начальник відділу організації протиепізоотичної роботи Головного управління Держ­продспожислужби у Він­ниць­кій області.

Медики зазначають, що у більшості випадків хвора на сказ тварина поводить себе агресивно, має надмірне слиновиділення. Але іноді вона пригнічена та не реагує на подразники. Якщо вчасно не звернутись за допомогою, укус хворої тварини може призвести до смерті.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *