У Японії вчені оживили мертвий мозок миші

Новини Світу

Вчені з Центру досліджень динаміки біологічних систем Riken в Японії за допомогою нової методики змогли підтримувати тканини мертвого мозку миші живими і такими, що функціонують, протягом майже місяця. Результати опубліковані в журналі Analytical Sciences, передає Naked Science.

Під час експерименту вчені використовували спеціальний  микрофлюідний пристрій, який допоміг зволожити і запобігти висиханню тканин, експлантованих з мозку миші, але при цьому підтримувати зволоження на оптимальному рівні.

Вчені довели, що тканині не потрібно залишатися постійно зануреній в рідину – вона могла отримувати живильні речовини з вологого середовища.

Як показали результати дослідження, тканини можуть залишатися живими протягом більш ніж 25 днів. На 25-й день вони зберегли приблизно 97 відсотків первісної активності, відзначили вчені. При цьому контрольний зразок втратив активність через 10 днів.

  • Цей метод можна використовувати не тільки для експлантації тканин тварин. Крім того, це поліпшить дослідження в області органогенезу, – розповів Ота.

Джерело: УНІАН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *