«Таємна операція»: пригодницькй фільм про приїзд Петлюри до Вінниці вийшов на екрани

Новини Вінниці Топ

Ввечері 10 жовтня у вінницькому кінотеатрі «Родина» відбувся прем’єрний показ пригодницької стрічки місцевого режисера Валерія Шалиги «Таємна операція». Фільм розповідає про шпигунські пристрасті, які вирували у Вінниці у травні 1920 року, напередодні візиту до міста голови директорії УНР Симона Петлюри та очільника Польщі Йозефа Пілсудського.

Режисер наголошує: сюжет фільму – творча вигадка від початку до кінця. З історичної правди в ньому хіба що те, що лідери України та Польщі дійсно відвідали Вінницю 17 травня 20-го. До речі, саме місто пан Шалига називає «героєм фільму». І це не дивно, адже в кадрі можна побачити чимало історичних локацій: приміщення білої зали  у будівлі міської думи, готель «Савой», садибу капітана Черткова .

Фільм від початку занурює глядача у боротьбу більшовистської та української контррозвідок. У ньому яскраво показані людські стосунки на тлі шалених, драматичних подій.

Герої дружать, зневірюються, борються, зраджують, впадають у депресію, переживають посттравматичний синдром і, звісно ж, кохають.

  • Ми розказали про молодих людей у вирі революційних подій. Коли вчергове його передивляюсь бачу, наскільки багато у ньому перегукується із сьогоденням, – підкреслив режисер

До речі, любовна сюжетна лінія «Таємної операці» така сама непередбачувана, як і всі інші: двоє юнаків, втягнутих у політичні ігри між силами УНР та «червоними», кохають одну дівчину, яка до останнього не знає, кому з них по-справжньому можна довіряти. Вируючі пристрасті всередині «трикутника» відобразили на екрані молоді актори Сергій Басок, Анастасія Дєлайчук та Любомир Валівоць.

  • У цьому фільмі мені було надзвичайно приємно працювати з усіма акторами, кастинг мене як ніколи радував. Не буду виносити сміття з хати, але у картини, можливо, і є свої недоліки, проте в плані акторів все чудово, – сказав Валерій Шалига   

На прем’єрі фільму побували  режисер,  майже весь акторський склад та знімальна група.

  • Коли я вперше побачив Настю, мені здалось, що в неї можна закохатись. Ми багато репетирували,хотіли по-справжньому передати атмосферу, а також теплоту та ніжність, що виникли у між нашими персонажами, – пригадує Сергій Басок   
  • Це був мій дебют у кіно, до того я виступала лише на театральній сцені, а це дуже різні речі. Сподіваюсь, нам вдалося показати правду наших героїв, – додала Анастасія

Зауважимо, що стрічку можна подивитись сьогодні та у понеділок, 14 жовтня. Показ безплатний, однак глядачам  необхідно взяти запрошення у кінотеатрі «Родина». Початок сеансів – 18:00.

Олександр Сашньов

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *