Чиновника Вінницької ОДА судитимуть за 179,5 тис. грн “відкату”

Новини Вінниці Топ

Прокуратурою Вінницької області скеровано до суду обвинувальний акт відносно директора одного з департаментів Вінницької обласної державної адміністрації, який у квітні одержав хабар від керівника підрядної організації у сумі 179,5 тис. гривень.

За результатами проведених слідчих дій установлено, що посадовець налагодив схему одержання неправомірної вигоди  від підрядних організацій в розмірі 10% за безперешкодне підписання актів виконаних будівельних чи ремонтних робіт та оплату цих послуг за рахунок коштів бюджету.

Зокрема, саме напередодні затримання чиновника з хабарем відповідним департаментом обласної державної адміністрації було перераховано на банківський рахунок підрядника бюджетні кошти в сумі 1 млн 795 тис. гривень за капітальний ремонт одного із об’єктів області. 

Не залишено поза увагою і керівника підрядної організації, який давав хабар.

Згідно зі скерованим до суду прокурором обвинувального акту, дії особи, яка надала чиновнику 179,5 тис. гривень, кваліфіковано як надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище, за вчинення чи невчинення службовою особою, в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища.

За інформацією: пресслужба прокуратури Вінницької області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *