На Вінниччині прокуратура вимагає взяти під варту підозрюваних у замаху на вбивство

Новини Вінниці Топ

Прокуратурою Вінницької області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 15 ч. 1  ст. 115, ч. 2 ст. 146 КК України за фактом замаху з застосуванням вогнепальної зброї на життя двох людей та незаконного позбавлення волі із застосуванням насильства, що мало місце  6 жовтня у Калинівському районі Вінницької області. Тоді одному із потерпілих завдано тілесні ушкодження різного ступеня.

У вчиненні злочинів (у порядку ст. 208 КПК України) затримано двох місцевих жителів та їм повідомлено про підозру.

Слідчий, за погодженням з прокурором, звернувся до Вінницького міського суду з клопотанням про обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Наразі слідчий суддя, попри наявності судимості в одного з підозрюваних та ризиків, передбачених ст. 177 КПК України, обрав затриманим запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Прокуратура Вінницької області не погоджується з прийнятими рішеннями слідчого судді Вінницького міського суду та готує апеляційні скарги.

Довідка:ч. 2 ст. 15 ч. 1 ст. 115 КК України – замах на умисне вбивство (карається позбавленням волі від 7 до 15 років);

ч. 2 ст. 146 КК України – незаконне позбавлення волі, вчинене за попередньою змовою групою осіб (карається позбавленням волі до 5 років).

За інформацією: пресслужба прокуратури Вінницької області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *