Нога в пакеті, перелякані діти, штраф за забруднення річки: стали відомі подробиці ладижинської «страшилки»

Новини Вінниці Топ

На Вінниччині в Ладижині 13-річний Дмитро Іщук із товаришем рибалили на березі Південного Бугу. У воді діти побачили пакет. Хлопці зраділи, бо вже нафантазували, що там можуть бути гроші, або якійсь скарб. Вудками почали діставати знахідку. А коли розпакували,  злякалися не на жарт.

Діма Іщук розповідає:

  • Спочатку мій друг сказав, що побачив там частину ноги. А я вже й сам побачив у пакеті пальці на нозі. Перелякався сильно. Нога була якась така біла…

Перелякані школярі кинулись навтьоки. Дорогою викликали поліцію. Мама Дмитрика –  Таїсія Іщук  – досі не оговталась:

  • Чому такі речі мають плавати в річці? В річці діти купаються, ловимо рибу, з цієї річки береться водаДитина була дуже налякана.

 На місце приїхали поліцейські. Слідчі з’ясували, що знайдена хлопцями нога була профейно ампутованою, тож одразу поїхали до лікарні. Напередодні там робили дві операції. Кінцівку ампутували 84-річній жінці, яку доглядає син. Із журналістами він спілкуватися відмовився, не захотів розповідати, як нога його матері потрапила до річки. А його дружина дещо пояснила. За її словами, лікарі самі запропонували забрати ногу матері. Мовляв, чоловік поїхав у ритуальне агенство, але грошей, щоб захоронити кінцівку – забракло:

  •  Хотів заплатити цих триста гривень, а в нього запросили набагато більше. Ну і він вирішив, що це дуже дорого для нас пенсіонерів. Він тоді сам був у шоці, випив і, мабуть,  на п’яну голову викинув ногу свекрухи в воду,

Власне, про те, що чоловік викинув ампутовану ногу матері в річку, жінка дізналися  від поліцейських. А  кінцівка плавала у воді три тижні.

У лікарні ж пояснюють, що,  за бажанням пацієнтів, після операцій віддають біоматеріали. При цьому  родичі зобов’язані їх поховати на кладовищі.

Віталій Клименко,  головний лікар Ладижинської міської лікарні пояснює:

  •  Крематорію в місті немає,  тому частини тіла захоронюються на місцевому кладовищі. Родичі цієї пацієнтки запевнили, що ногу поховають.

У поліції претензій ані до лікарів, ані до сина прооперованої жінки немає.  За словами  Сергія Бойка,  заступника начальника Ладижинського відділення поліції, лікарі на вимогу рідних зобов’язані надати ампутований орган для того, щоб провести поховання.

Тепер же слідчі забрали ногу в морг, її захоронять медики.  Чоловік,  який викинув кінцівку в воду та таким чином забруднив річку,  заплатить штраф – 119 гривень.

У лікарні нині хочуть  закупити спеціальну піч, у якій зможуть спалювати біоматеріали після операцій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *