Ушосте команда Enactus ВНТУ взяла участь у фіналі ENACTUS WORLD CUP

Новини Вінниці

На Всесвітньому кубку Enactus, який проходив у вересні в Кремнієвій долині (місто Сан-Хосе, Каліфорнія, США), Україну представляла команда Вінницького національного технічного університету.

Це вже вшосте команда Enactus ВНТУ брала участь на такому високому рівні цих престижних змагань — ENACTUS WORLD CUP.

У складі команди Енактус ВНТУ були:

– Попов Владислав – новий капітан Enactus VNTU;
– Вікторія Богачук – капітан Enactus VNTU попереднього сезону;
– Галина Богачук ;
– Андрій Журавльов;
– Микола Демчук;
– Віталій Кравчик;
– Богдан Півошенко;
– Владислава Шевчук;
– Iгор Шептяков.

На змаганнях перший етап — жеребкування: розділення 37 країн світу на 8 ліг. Команда ВНТУ потрапила у лігу з Польщею, Киргизстаном та Кореєю, яка стала переможцем групи.

Презентували вінничани три проекти:

  • «Акустичний зір» — проект із технічною розробкою – маячок для людей із вадами зору, який допомагає їм знайти входи у будівлі за рахунок звуку.
  • «Pumpkinfarm» та «Caliwormia» — агроекологічні проекти, спрямовані на відновлення українських грунтів та покращення економічного стану селян.

Враження від змагань не передати словами! Усе масштабно, якісно, мотивуюче, просто круто!

Перед учасниками змагань виступали успішні люди — бізнесмени, політичні діячі, випускники Енактус зі всього світу. Наприклад, колишня генеральний секретар США, директор компанії Ford, Walmart.

У ENACTUS WORLD CUP брали участь команди з США, Канади, Австралії, Китаю,  країн Африки та південної Америки, Німеччини, Італії, Британії, Нідердандів тощо.

Дуже емоційним та насиченим був день культурного ярмарку, де всі у національних костюмах представляли культуру рідної країни. Україна виглядала яскраво та колоритно! Там студенти ВНТУ познайомились із студентами з усього світу! Обмінялись досвідом реалізації проектів у своїх домівках та просто поспілкувались у неформальній обстановці, розвиваючи навички англійської мови.

Цьогоріч переміг Єгипет із неймовірно потужним соціальним проектом, який створювався кілька років та мав вкладення для реалізації у декілька мільйонів доларів США! На жаль, в Україні студенти не мають таких фінансових можливостей для проектів, але чітко розуміють, які проекти є конкурентноздатними на World Cup.

У наступному вересні відбудеться World Cup 2020, цього разу –  вже в місті Утрехт, Нідерланди.

За інформацією: прес-центр ВНТУ    http://impuls.vntu.edu.ua/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *