Виставки, майстер-класи та… перетягування канату: ВНТУ відзначив свою 59-ту річницю

Новини Вінниці

День Вінницького національного технічного університету святкували емоційно й феєрично. На майдані перед головним навчальним корпусом ректор ВНТУ, заслужений діяч науки і техніки України, доктор технічних наук, професор Володимир Грабко привітав студентів і викладачів своєї альма-матер:

  • За 59 років наш навчальний заклад підготував багато висококваліфікованих фахівців і став центром науки, освіти та культури на Поділлі. У цей день осмислюється пройдений шлях, оцінюються  здобутки в усіх напрямах діяльності, а вони і цього року є вагомими! Наш колектив, беззаперечно, обрав європейську стратегію розвитку, налагоджуючи і поглиблюючи зв’язки з вищими навчальними закладами Європейського Союзу та всього світу. Саме це забезпечило використання європейського досвіду для підготовки конкурентоспроможних фахівців. Я дякую викладачам, працівникам, аспірантам та студентам за самовіддану працю задля процвітання нашого університету!

На майдані розгорнулись виставки-презентації факультетів, а науково-технічна бібліотека вишу представила книжкову інсталяцію «ВНТУ і бібліотека – освіта, наука, майбутнє» і книжкову виставку «Най, най, най … книга». Поряд гурт «Трісс» радував своїм виступом, а виставка хенд-мейду співробітників і студентів дивувала своїм креативом.

Майстер-класи претендували задовольнити найширший спектр запитів. Випускник ВНТУ Михайло Діденко — програміст і кераміст в одній особі, проводив «Prima Terra. У відлунні Трипілля». Кандидат педагогічних наук Оксана Залюбівська -«Медіаграмотність. VERY VERIFIED».

Поціновувачів образотворчого мистецтва чекали«Магічні квіти» — зустріч з молодою вінницькою художницею Іриною Прокопчук.

А тих, хто цікавиться демократією — зустріч з швейцарським професором Францом Сталдером.

Цього дня відбулася презентація фільму про Культурно-мистецький і просвітницький центр ВНТУ. А ще були факультетські урочистості, зустрічі з випускниками університету.

А насамкінець свята — знову «родзинки»: перетягування канату між факультетськими командами, де змагались і професори, і студенти, і… вродливі дівчата. Для спортивних фанатів — фінал Кубка ВНТУ з футболу. Для розумників — інтелектуальний турнір «Баюналія».

За інформацією: прес-центр ВНТУ   http://impuls.vntu.edu.ua/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *