У Facebook з’явиться незалежний орган для скарг користувачів

Новини Світу

Соціальна мережа Facebook повідомила подробиці про незалежний спостережний орган, якому користувачі зможуть поскаржитися на неправомірне видалення.

Соцмережа розраховує залучити до цієї діяльності близько 40 експертів, йдеться в повідомленні Facebook, опублікованому у вівторок, 17 вересня, пише DW.

Імена перших учасників групи, як очікується, стануть відомі до кінця поточного року. Їх будуть призначати на 3 роки. Кожну скаргу буде розглядати група з 5 експертів. Їх рішення буде обов’язковим для виконання і має вступати в силу як можна швидше. Єдиним винятком служить ситуація, коли керівництво Facebook визнає, що відновлення контенту буде означати порушення законодавства.

Засновник соцмережі Марк Цукерберг вперше заявив про плани створити подібний орган у минулому році. Очікується, що він приступить до роботи на початку 2020-го.

За 15 років існування соціальна мережа неодноразово ставала об’єктом критики користувачів або предметом інтересу влади. Так, на початку 2018 року стало відомо про найбільший в історії Facebook витік особистих даних. Компанія Cambridge Analytica незаконно зібрала дані 87 мільйонів користувачів соцмережі і передавала їх третім особам, в тому числі, імовірно, до передвиборного штабу нинішнього президента США Дональда Трампа, який використав їх для політичної реклами.

У вересні 2019 року ряд американських штатів почав антимонопольне розслідування відносно соціальної мережі. Влада має намір з’ясувати, чи зловживав Facebook своїм домінуючим становищем на ринку.

Джерело: УНІАН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *