Військові назвали, що саме вибухнуло сьогодні на калинівському арсеналі

Новини Вінниці Топ

Шість вибухів, які  пролунали сьогодні на території складів боєприпасів у Калинівці, найімовірніше, були спричинені детонацією пороху, що міститься в не утилізованих гільзах. Про це розповів командир військової частини А-1119 Микола Батюк.

  • У гільзах, які збираються на утилізацію, знаходиться порох. Їх збирали на території, яка ще не розмінована, і звозили на місце зберігання порохів.  Вибухи, що ви чули – то вибухав порох, шо перевозили, – сказав він

В свою чергу, у військовій прокуратурі обіцяють якомога скоріше назвати основні версії події, однак, для цього необхідно провести низку експертиз.

  • Призначено ряд важких експертиз, і деякі з них не можливо завершити у з’язку з тим, що відбувається розмінування території, де необхідно провести низку слідчих дій. Зокрема йдеться про експерименти із залученням техніки, – говорить військовий прокурор Вінницького гарнізону центрального регіону України Андрій Глумаков

Нагадаємо, сьогодні, 11 вересня, на території калинівського арсеналу сталося загорння сухої трави. Пожежа перекинулась на снаряди, які готувались до утилізації.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *