У Національному музеї «Київська картинна галерея» вінницький художник Володимир Козюк презентує «Красу планети Земля»

Новини Вінниці Топ

Персональна виставка Народного художника України Володимира Козюка «Краса планети Земля» відкриється в Національному музеї «Київська картинна галерея» у п`ятницю, 13 серпня.

Вибрані твори написані художником за останні роки. Географія картин досить широка – це і традиційна подільська хата, і околиці батьківського обійстя, і рідна для художника Вінниччина, і розмаїття українських ландшафтів. Та особливістю виставки є роботи, на яких зображені пейзажі з 12 країн світу, – США, Китаю, В’єтнаму, Великобританії, Туреччини, Перу, Мексики, Норвегії, Єгипту, Франції, Пакистану та Австрії. Художник відвідав кожну з країн і відтворив їхню красу на своїх полотнах у властивій авторській манері.

За словами мистецтвознавця Тетяни Журунової, Володимир Козюк – це художник, який відданий одному жанру – пейзажу. Він кожною своєю роботою демонструє художній прогрес, відкриває для себе і для глядача образні й мальовничі можливості свого таланту, багатство тем і сюжетів. Серед них є і спроби побачити в мінливих рисах природи сутність вічного, в конкретних мотивах – символічність.

Володимир Козюк – художник, фотограф, колекціонер, меценат. Його твори зберігаються у музеях, приватних колекціях України та за кордоном. Широка меценатська діяльність Володимира Козюка поповнила колекції багатьох музеїв та громадських культурних закладів. Він надзвичайно енергійна людина з активною громадською позицією. Художник веде потужну виставкову діяльність, його живопис набуває функції посла культури України в різних країнах. У 2015–2016 рр. він проводив майстер-класи у Сіетлі (США), брав участь у І Міжнародному форумі культури у Дуньхуані (Китай), його роботи були закуплені Національним музеєм Китаю. У 2017 р. він брав участь у І пленері «Українські імпресіоністи», який проходив у Нормандії, де роботи подільського художника були відзначені спеціальним дипломом.

У столиці України Володимир теж реалізував кілька потужних проєктів – у Національному художньому музеї України, у галереї «Жозе» та «МІ7», у Музеї Гончара та в Мистецькому Арсеналі. Торік саме Володимиру Козюку випала честь у рамках «Днів української культури в Китаї» представити Україну на міжнародному форумі в Дуньхуані (Китай) і в Національному музеї «Гугун» (Пекін). А вже три роки поспіль Володимир Козюк виступає головним організатором Міжнародного пленеру-конкурсу «Кращий художник /The best artist», який традиційно проходить у Вінниці за участі мистців з різних країн світу.

Відкриття відбудеться 13 вересня, у п’ятницю, о 16:00 за адресою вул. Терещенківська, 9. Вхід вільний.
Виставка триватиме із 13.09  по 27.09.2019.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *