Вінницька митниця видала близько 14 тисяч сертифікатів на експорт українських товарів до Європи

Новини Вінниці

Із моменту підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом вінницькі підприємці активніше почали виходити на європейський ринок. Так, Вінницькою митницею за 7 місяців цього року для підтвердження українського походження товарів було видано 3144 сертифікатів EUR.1 на експорт товарів до країн Європейського Союзу, Європейської асоціації вільної торгівлі та Чорногорії. Ця цифра майже на  тисячу перевищує минулорічний показник, що говорить про зростання експортних операцій вінницьких підприємств.

Найбільше сертифікатів оформлено до Польщі, Німеччини, Австрії, Нідерландів. Серед інших країн-партнерів: Литва, Румунія, Італія, Чеська Республіка, Швеція, Франція. Переважно вінницькі виробники експортували заморожені тушки та частини курчат, соєву та соняшникову олії, жир тваринного походження, яблучний сік і макуху.

Загалом, з 2014 року митниця видала вже 13 979 сертифікатів EUR.1. Статус уповноваженого (схваленого) експортера присвоєно 12 суб’єктам ЗЕД області.

Нагадуємо експортерам, що з приводу видачі сертифікатів форми EUR.1 можна отримати консультацію на Вінницькій митниці за номером телефону 66-96-32.

За інформацією: Відділ комунікацій ГУ ДФС у Вінницькій області за матеріалами Вінницької митниці ДФС

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *